انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی در پایان سال جاری از این جهت حائز اهمیت می باشد که این
انتخابات اولین انتخابات بعد از وقایع تلخ انتخابات ریاست جمهوری دهم است و بنابراین کیفیت برگزاری آن
در خنثی شدن توطئه ها علیه نظام تاثیرگذار خواهد بود.
تفاوت دیگر این دوره از انتخابات مجلس با انتخابات های گذشته ارتقای سطح تحصیلات دانشگاهی به فوق لیسانس است و اینکه گفته شده انتخابات در 10 درصد از حوزه های انتخابیه به صورت رایانه ای برگزار می شود.
براساس زمانبندی اعلام شده از سوی وزارت کشور به عنوان مجری برگزاری انتخابات، سوم تا نهم دی ماه به عنوان مهلت ثبت نام کاندیداهای نمایندگی دور نهم مجلس تعیین شد و در این مدت هفت روزه بیش از پنج هزار نفر آمادگی خود را برای رقابت در 290 کرسی سبز بهارستان اعلام کردند که از این تعداد تنها 390 خانم کاندیداتوری خود در انتخابات آتی را به ثبت رساندند.
مراحل برگزاری انتخابات
با پایان مهلت ثبت نام کاندیداها، شمارش معکوس برای برگزاری دور نهم انتخابات مجلس آغاز شد و پس از این مشخصات داوطلبان به مراجع چهارگانه و سوابق و پروندههایشان به شورای نگهبان ارسال خواهد شد.
در مرحله بعدی نیز مراجع چهارگانه به استعلامات پاسخ می دهند و این پاسخ ها از سوی رییس ستاد انتخابات كشور به مراكز حوزه انتخابیه و فرمانداران حوزه انتخابیه منتقل می شود.
در ادامه و با تشکیل جلسه هیاتهای اجرایی، این هیات ها 10 روز فرصت دارند به صلاحیت داوطلبان رسیدگی كنند. بعد از آن نیز باید ظرف یك روز نتیجه رسیدگی را به داوطلبان اعلام كنند تا اگر داوطلبان اعتراضی دارند ظرف سه روز شكایات خود را به هیاتهای نظارت منتخب شورای نگهبان در مراكز استانها اعلام كنند و در نهایت هیاتهای نظارت مهلت قانونی دارند كه به این شكایات رسیدگی و نتیجه را به داوطلبان اعلام كنند.
پس از رسیدگی به شكایات توسط شورای نگهبان، لیست داوطلبان مورد تایید شورای نگهبان اعلام خواهد شد و این لیست توسط فرمانداران مراكز حوزه انتخابیه منتشر خواهد شد و تبلیغات آغاز میشود.
و نهایت روز جمعه 12 اسفندماه به عنوان روز برگزاری انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی انتخاب شده است.
روز جمعه 12 اسفندماه به عنوان روز برگزاری انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی انتخاب شده است
شرایط لازم برای داوطلبان نمایندگی مجلس
به استناد ماده 28 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، انتخاب شوندگان هنگام ثبتنام باید دارای شرایط زیر باشند:
1- اعتقاد و التزام عملی به اسلام و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران.
2- تابعیت كشور جمهوری اسلامی ایران.
3- ابراز وفاداری به قانون اساسی و اصل مترقی ولایت مطلقه فقیه.
4- داشتن مدرك تحصیلی كارشناسی ارشد یا معادل آن.
5- نداشتن سوء شهرت در حوزه انتخابیه.
6- سلامت جسمی در حد برخورداری از نعمت بینایی، شنوایی و گویایی.
7- حداقل سن سی سال تمام و حداكثر هفتاد و پنج سال تمام.
همچنین داوطلبان نمایندگی اقلیتهای دینی مصرح در قانون اساسی از التزام عملی به اسلام مستثنی بوده و باید در دین خود ثابت العقیده باشند.
علاوه بر این هر دوره نمایندگی مجلس شورای اسلامی معادل یك مقطع تحصیلی فقط برای شركت در انتخابات محسوب میشود.
در ضمن هیچ یك از داوطلبان نمایندگی نمیتوانند در بیش از یك حوزه انتخابیه خود را نامزد نمایند و در غیر اینصورت نامزدی آنان كلاً باطل و از شركت در انتخابات آن دوره مجلس محروم میگردند.
چه کسانی داوطلب حضور در انتخابات شدند؟
در مهلت هفت روزه ثبت نام داوطلبان انتخابات دور نهم مجلس، افراد زیادی به وزارت کشور و فرمانداری تهران و یا حوزه های انتخابیه دیگر مراجعه کردند تا بخت خود را برای حضور در مجلس نهم بیازمایند.
در این بین علاوه بر نمایندگان سابق و فعلی مجلس و فعالان سیاسی احزاب و گروه ها، هزاران فرد ناشناس نیز جهت شرکت در انتخابات نام نویسی کردند.
ملك شاهی،محمدجعفر سادات موسوی، اعلمی، ندیمی، سهیلا جلودارزاده، شاهیعربلو و .. از نمایندگان دوره های گذشته مجلس داوطلبانی بودند که مجددا تمایل به حضور در مجلس را دارند.
در ضمن هیچ یك از داوطلبان نمایندگی نمیتوانند در بیش از یك حوزه انتخابیه خود را نامزد نمایند و در غیر اینصورت نامزدی آنان كلاً باطل و از شركت در انتخابات آن دوره مجلس محروم میگردند